Het woord Domotica (ook wel ‘huisautomatisering’ of ‘smart home technologie’ genoemd) is een samenstelling van het Latijnse woord “domus” (huis) en het suffix -tica zoals in de woorden informatica, robotica en telematica.

Domotica zorgt voor een hogere kwaliteit van wonen en leven door de toepassing van moderne technologie.

Wij hanteren de volgende definitie voor domotica:

“De integratie van verschillende functionaliteiten van een pand waardoor het pand uit zichzelf bepaalde acties kan ondernemen, operationeel binnen één systeem.”

Wanneer u hoge eisen stelt aan de ervaring in uw pand, bent u aan het goede adres. Maestr richt zich op het topsegment van de domotica.

Stelt u zich eens voor dat uw woning automatisch reageert op uw behoefte en veranderende omstandigheden. Dakramen worden dicht getrokken en u krijgt een pushmelding op uw telefoon: ”Uw dakramen zijn gesloten in verband met de regen.” Zodra de regen voorbij is, krijgt u bericht dat de ramen weer open zijn.

Met domotica kunt u voortaan met uw smartphone, tablet of een speciale console allerlei functies centraal te bedienen. U krijgt de juiste sfeerverlichting met één tik op het scherm. U past het geluidsvolume in de woonkamer aan met een schuif van uw vinger. U opent de buitendeur vanaf uw werk omdat uw huisgenoot zijn of haar sleutel is vergeten.

Met domotica kunt u van uw woning zelfs een lerende en reagerende woning maken. Intelligente systemen monitoren en herkennen uw voorkeuren en activiteitspatronen. De kamer is al op temperatuur zodra u voet binnen de deur zet. Uw favoriete muziek draait al bij binnenkomst.

Wanneer u de woning verlaat, zet u met 1 druk op de knop de verlichting uit, de verwarming lager en audiovisuele apparatuur in de stand-by stand.

De mogelijkheden:
Ontdek hoe u met geïntegreerde huisautomatisering uw woning voorziet van de intelligentie die uw wensen qua comfort, gemak, veiligheid en energiezuinigheid volledig waarmaken.

Perfecte audio integratie betekent dat diverse audio componenten, zoals speakers en bekabeling, discreet zijn weggewerkt. Genieten van de mooiste opnames alsof u bij de uitvoering aanwezig bent.

Of uw video apparatuur nu bestaat uit meerdere schermen of gebruik maakt van videoprojectie, Maestr zorgt voor de best mogelijk video integratie met het complete woning systeem.

U kunt met 1 druk op de knop alle verlichting in uw woning in 1 keer uitschakelen. Of de juiste sfeerverlichting instellen mét bijpassende muziek. Ontdek de vele mogelijkheden van domotica verlichting.

Door de integratie van domotica met systemen voor beveiliging (bijvoorbeeld rookdetectie, bewegingsdetectie en remote viewing) creëert u een veiligere omgeving voor bewoners en gasten.

Door de inzet van domotica voor klimaatbeheersing, creëert u niet alleen comfort. U bespaart ook energie omdat verlichting, verwarming en zonwering perfect op elkaar zijn afgestemd.

Maestr zorgt ervoor dat systemen naadloos op elkaar aansluiten en netwerken veilig zijn voor invloeden van buitenaf.
Wij zijn Gira partner en bieden u de meest betrouwbare en uitgebreide systemen voor uw situatie en wensen.

Nieuwbouw en inbouw
Vaak wordt onterecht aangenomen dat domotica alleen bij nieuwbouwprojecten een optie is. Wij hebben domotica systemen geïnstalleerd in prachtige panden die stammen uit een periode waarin men zich niet eens kon voorstellen wat een computer was.

Installatie domotica systemen
Het grootste deel van onze klanten kiest ervoor om de installatie van de domotica systemen door ons te laten verzorgen. We kennen alle complexiteiten en valkuilen.

U bereikt de beste resultaten wanneer u ons in een zo vroeg mogelijk stadium kunt betrekken bij uw plannen. We analyseren bouwtekeningen inclusief het ontwerp van bedradingsschema’s. We installeren de apparatuur en staan garant voor een hoge afwerkingsgraad. We testen alle systemen uitgebreid vooraf, wat een hoop tijd en ergernis scheelt tijdens installatie en gebruik. Vanzelfsprekend leggen we u de bediening haarfijn uit, voor moeiteloos gebruik.

Inzicht in het ontwerp van uw woning maakt het gemakkelijker voor ons om domotica systemen onzichtbaar weg te werken. Denk bijvoorbeeld aan de plaatsing van speakers achter frames, roosters of zelfs volledig onzichtbaar in de muur.

Wij houden bij de installatie ook rekening met de uitbreidingsmogelijkheden, gebaseerd op uw toekomstige wensen EN de ontwikkelingen in de markt.

Bekijk onze projecten ter inspiratie en voor een impressie van de mogelijkheden.

Neem vrijblijvend contact op om uw wensen op het gebied van domotica te bespreken.

 

Close
Go top