Domotica maakt gebruik van open en/of gesloten systemen. Over het algemeen kunnen we zeggen: hoe geslotener een systeem, hoe veiliger. Een gesloten systeem is ook minder gevoelig voor storingen van buitenaf. Open systemen bieden echter de mogelijkheid om domotica functies in uw woning van buitenaf met uw smartphone te monitoren en bedienen.

Een belangrijk aandachtspunt is de onderlinge communicatie tussen de systemen van verschillende merken. Bij Maestr adviseren we gebruik te maken van één duurzaam systeem of een combinatie van merken waarvan de compatibiliteit zich in de praktijk heeft bewezen.

Onze domotica oplossingen zijn ook toekomstbestendig. Door een modulaire opbouw van systemen is het mogelijk om later functionaliteiten toe te voegen. Zo kunt u beginnen met een basis en dit later desgewenst uitbouwen.

Bedrade-, draadloze- en hybride netwerken
Draadloze netwerken hebben het grote voordeel dat een extra domotica module eenvoudig aangemeld en geconfigureerd kan worden op het bestaande systeem.

Bedrade netwerken zijn meestal wel sneller dan draadloze netwerken. Voor nieuwbouw of bij een grondige verbouwing kan de keuze voor een bedraad systeem dus een heel goede optie zijn. Daarnaast zijn er hybride netwerk oplossingen voor de integratie van bedrade en draadloze domotica systemen.

KNX
KNX is een protocol, een open standaard die het meest gebruikt wordt voor high-end domotica. KNX is een slimme technologie die zorgt voor de koppeling en aansturing van alle domotica systemen in uw huis.

We vinden het allemaal zeer vanzelfsprekend dat een auto een melding geeft bij een defect achterlicht. Deze communicatie is mogelijk door een bus-systeem. KNX is als een bus-systeem in de woningbouw. De KNX busleiding is een speciale kabel die de installateur naast de normale elektriciteitsbedradingen aanlegt. De kabel verbindt zodoende de verschillende apparaten volgens de KNX-standaard met sensoren, melders, displays en bedieningspanelen die onderdeel uitmaken van uw complete domotica netwerk.

Wie kiest voor KNX, kiest voor maximale flexibiliteit, nu en in de toekomst. U kunt gemakkelijk uitbreiden en apparatuur vervangen, mocht uw smaak veranderen of een bepaald merk uit de markt verdwijnen.

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden op het gebied van netwerk te bespreken.

Close
Go top