Vaak wordt (onterecht) aangenomen dat domotica alleen bij nieuwbouwprojecten een optie is. De mogelijkheden voor de integratie van domotica in bestaand huis zullen u verbazen. Heeft u een huis en staat u open voor een transformatie van uw woonervaring? Welkom in de wereld van de domotica.

Minimale impact installatie domotica in bestaand huis

Idealiter wordt bij de bouw van een huis al rekening gehouden met de toepassing van domotica. Echter, veel prachtige panden zijn gebouwd in een periode dat de mogelijkheden van domotica in huis nog zeer beperkt waren, of zelfs niet bestonden.

Domotica in bestaand huis bij renovaties

Maestr heeft veel ervaring bij het toepassen van domotica in bestaande huizen, van geschakelde woningen tot villa’s of appartementen. Hierbij kunnen we de ingrepen in de woning vaak klein houden en daarmee voor u als bewoner minimaal. Ook bij (geplande) renovaties van bestaande woningen, zien we vaak kansen om de installatie van domotica systemen soepel te integreren met minimale impact voor het renovatieproject. Vaak is zo’n renovatie zelfs een enorme kans voor de introductie van domotica in huis; een kans die u als bewoner zeker wilt grijpen.

Domotica in bestaand huis niet extra duur

Omdat Domotica tegenwoordig voornamelijk draadloos is, is er bij veel installaties géén ingrijpend breekwerk nodig. Dat was vroeger wel anders. Bij de installatie van bedrade systemen was vaak een dure verbouwing nodig voor het aanbrengen van de schakelingen die waren vereist voor die ‘ouderwetse’ huisautomatisering.

Wij kunnen natuurlijk niet raden hoe u nu woont, maar de kans is groot dat wij uw huidige woning relatief eenvoudig kunnen aanpassen zodat u maximaal kunt genieten van moderne domotica in huis. We kunnen hierbij veel verder gaan dan het plaatsen van bewegingsmelders of een systeem voor automatische alarmering.

Integratie van domotica in bestaand huis zorg voor transformatie woonervaring

Stelt u eens voor hoe het is om voortaan met uw smartphone, tablet of speciale console allerlei functies centraal te bedienen. De juiste sfeerverlichting met één tik op het scherm, het geluidsvolume in de woonkamer aanpassen met een simpele schuif, of de buitendeur openen vanaf uw werk om dat een medebewoner zijn of haar sleutel is vergeten.

Wat is de beste domotica oplossing voor uw woning?

Wij helpen u graag bij het vinden van de beste domotica oplossing voor uw huidige woning. Een oplossing die u het liefst zonder te breken kunt laten installeren. Wij werken nauw samen met installateurs, zodat u verzekerd bent van een solide en duurzaam werkende domotica oplossing. Zonder zorgen en met alle comfort.

Neem vrijblijvend contact met ons op om uw situatie en wensen te bespreken.

Close
Go top